Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En miljömiss i den svenska bensinen?

Jag har anat detta tidigare men denna gången har jag dokumenterat. Tog husbilen till Tyskland och tankade full tank i Sverige med svensk diesel som har inblandning av diverse bioprodukter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Efter tankning i Tyskland där innehållet i bränslet är okänt förutom just diesel så sjönk bränsleförbrukningen med 18 procent. Detta måste betyda att även koldioxidutsläppet minskade. Kan det vara så att man tror att man gör något bra med bioinblandningar men själva verket blir blir bränslet mindre effektivt och det totala koldioxidutsläppet högre? Som sagt så struntar naturen i varifrån koldioxiden kommer, bio eller fossilt. Att dessutom tro att det är bra att släppa ut 18 procent mer bara för att det är bio är sjukt.

Jag har inte forskat djupare i detta utan bara märkt av att bränsleförbrukningen utomlands sjunker dramatiskt. Vet någon mer om detta så vill jag gärna veta mer själv.

Spelwilly