Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En god fortsättning för jorden

100 företag står för över 70 procent av alla utsläpp i världen. Likt marionettdockor dansar politikerna den dans som ökar företagens förmögenhet i samma takt som framtidsutsikterna för kommande generationer blir allt sämre.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Låg deras produkter under din gran i år? Säkert under min med. Inte lätt att hålla koll på. Men klimathotet är ingen diffus framtidsproblematik vi kan blunda för. Vi måste agera.

Strejka för klimatet, är det nödvändigt? De flesta av oss tänker på en klok och tålmodig 15-årig tjej när vi hör ordet skolstrejk. I ur och skur står hon där – för hoppet om en framtid även för hennes generation. Utskälld av dem som tycker skolk är värre än klimathot. Nu måste vi backa Greta.

Men det är inte våra tankar hon behöver. Hon behöver inga applåder eller tyst medhåll. Den goda massan, den tysta massan som vill väl. Det är oss hon behöver. Framför närmaste stadshus, kommunhus eller annan lämplig plats. Varje fredag tills klimatmålen uppfyllts.

Greta har på några få månader nått längre än någon kunnat drömma om. Stora delar av världen känner till hennes kamp. I stort sett alla världens ledare vet vem hon är. Googla Greta Thunberg, jag fick 2 140 000 träffar.

Vi har jorden till låns av våra barn.

God fortsättning? Gamla ord med ny innebörd.

Palle Nielsen, Knäred

LÄS MER: Halmstadbor slöt upp för klimatet