Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En eloge till alla drabbade på Getingeskolan

Insändarskribenten ger beröm till elever, lärare och personal för allt de har orkat stå ut med i höst.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Stor eloge till elever, lärare och alla andra inblandade i röran och turerna runt Getingeskolan!

De senaste månaderna måste ha inneburit stora påfrestningar på er och ert arbete och prestationer! Ni har med kort varsel, små resurser och begränsade möjligheter kämpat för att hålla igång en verksamhet för mer än 300 personer. Eget ansvar och snabba förändringar är i många fall bra att få uppleva, även för barn och ungdomar, kanske inte för alla och i de specifika fallen utgår jag från att vuxna tagit ansvar. Hoppas att ni alla nu får lugn och ro samt en arbetsmiljö som är friskare och förhoppningsvis tillräckligt funktionell trots att den är ett provisorium.

Beträffande elevernas förlorade arbetstid så kan den säkert motsvaras en rejäl influensa eller en förkylning, kanske två?

Eventuellt motsvarar den en härlig semesterresa som många tycks uppskatta att åka iväg på under terminstid, det kommer med all säkerhet gå bra.
Hela processen kring Getingeskolans byggnader kan ju bli ett exempel att använda i undervisningen på hur vårt samhälle fungerar eller inte fungerar i olika situationer? Vem gör vad och varför och när? Vems är ansvaret att byggnaden jag hyr är i fullgott skick, hyresgästen eller hyresvärden? Många spännande perspektiv i en framtida undervisning.

Troligen får vi i framtiden ett stort, spännande och positivt reportage från HP om hur barnen har det på Plönninge?