Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Pehrson (L), Jimmie Åkesson (SD), Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch (KD) på väg till gemensam pressträff om regeringsbildningen. Bild: Jessica Gow/TT
Johan Pehrson (L), Jimmie Åkesson (SD), Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch (KD) på väg till gemensam pressträff om regeringsbildningen. Bild: Jessica Gow/TT

Drängar och pigor får göra jobbet

Supersmart, att dirigera men inte behöva ”ta någon skit” för man regerar ju inte.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jimmie Åkesson är en mycket smart kille.

SVT visade i december förra året en intressant dokumentär, inspelad under valrörelsen. I den framträdde Nooshi Dadgostar och Jimmie Åkesson, det vill säga de båda pretendenterna till att få ett inflytande vid en kommande regeringsbildning. Som bekant vann Åkessons sida.

Dokumentären handlade bland annat om Tidöavtalet. Redan flera dagar före avtalet var helt slutförhandlat, var SD klara och deltog inte längre i förhandlingarna. Man hade alltså ställt, och fått igenom sina krav och villkor, och avvaktade belåtet bara den fortsatta utvecklingen.

När avtalet väl är klart, visar dokumentären hur Åkesson med en mycket belåten min lägger det färdiga avtalet i en skrivbordslåda. Han sitter sen i en stol, talar med en medarbetare, och säger något i stil med: Vad skall vi nu göra de närmaste fyra åren, nu får de där borta sköta det.

SD skulle alltså inte vara med i någon regering, utan som godsherren låta drängar och pigor göra jobbet. Sköter de sig inte kan man ju alltid peka på vad man kommit överens om i Tidöavtalet. Supersmart, att dirigera men inte behöva ”ta någon skit” för man regerar ju inte. Med sina dryga 20 procent är SD näst största parti och dubbelt så stort som rafset KD och L sammantaget. Ypperligt läge att ställa krav.

Snyggt jobbat Jimmie! Håll nu bara efter dem som vill leka regering ett tag så att de sköter sig! Det finns ju redan tecken på olydnad, till exempel om Turkiet är en diktatur, om koranbränningar och rikspolischefen. Du får nog ta ett fastare grepp om linorna till den lilla marionetteatern!

Stellan Nilsson, Laholm