Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Detta är orimligt och väldigt orättvist

Ge oss samma arbetstid och samma ob-tillägg som sjuksköterskor och vidareutbildade sjuksköterskor nu har haft i snart fyra år.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Efter att ha läst i HP att Region Halland går mot ett rekordresultat plus 870 miljoner kronor tänker jag att nu kan politikerna åter ta sig en funderare om det inte är dags att skapa rättvisa för oss undersköterskor, ambulanssjukvårdare, barnsköterskor, skötare med mera som arbetar inom Regionen.

Ge oss samma arbetstid och samma ob-tillägg som sjuksköterskor och vidareutbildade sjuksköterskor nu har haft i snart fyra år. Under dessa åren har vi sammanlagt arbetat cirka 90 timmar mer/år och cirka 360 timmar mer under hela perioden. Det är ungefär 11 veckors mindre återhämtning än vad de har sedan beslutet togs. Detta är orimligt och väldigt orättvist.

Vi behöver känna att vi också är värdefulla och framför allt behöver vi också orka med att arbeta och göra det vi är bäst på! Att vårda våra patienter.

Ulrika Danielsson

Undersköterska och arbetsplatsombud för Kommunal.