Grunden i vårt arbete med måltider är, precis som du påpekar, att erbjuda näringsriktiga och tilltalande måltider.
Enligt svensk skollag ska de måltider som serveras i skolan leva upp till svenska näringsrekommendationer. Måltiderna som måltidsservice serverar följer svenska livsmedelsverkets (SLV) rekommendationer, som är framtagna ur de nordiska näringsrekommendationerna (NNR).
När det gäller stärkelserikmat strävar vi efter att serveras en hel del fullkornsprodukter som fullkornspasta, bulgur, grovt bröd/knäckebröd men även potatis, enligt svensk tradition. Det viktiga är att se till helheten och väljer man som elev att äta skollunchen enligt tallriksmodellen håller man ett jämt blodsocker därefter samt får i sig många olika näringsämnen.
Grundmatsedeln som tas fram av måltidsservice matsedelsgrupper och näringsberäknas. Vårt främsta mål är att maten som lagas ska hamna i magen så att den kan omvandlas till energi.
Vi hälsa dig välkommen att besöka någon av våra skolrestauranger för att bilda dig en uppfattning och har du fler funderingar får du gärna kontakta mig via Halmstad Direkt.
Richard Asplund
tf verksamhetschef måltidsservice