Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverigedemokraterna är ämne för insändaren. Bild: Tommy Pedersen/TT
Sverigedemokraterna är ämne för insändaren. Bild: Tommy Pedersen/TT

Det stormar kring SD på fler håll

Är det inte partiets syn på och band till Putins Ryssland eller rapporter om SD-politiker med kriminell bakgrund gäller det återkommande uteslutningar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det är inte bara i Halmstad som det stormar kring SD. Är det inte partiets syn på och band till Putins Ryssland eller rapporter om SD-politiker med kriminell bakgrund gäller det återkommande uteslutningar av enskilda medlemmar – men först efter avslöjanden i pressen.

Ett av de senaste exemplen gäller Benny Rosengren, under många år SD:s toppnamn i Dalarna. Rosengren är oppositionsråd i Region Dalarna och ledamot i kommunfullmäktige i Ludvika. Nu utesluts han ur partiet med omedelbar verkan och SD är inte vatten värt längre. Trots att han var partiets vice ordförande i Dalarna går han till våldsam attack mot partiets högsta ledning.

”SD är en sekt. Man utesluts godtyckligt och har inte en chans att få försvara sig på ett möte med partiledningen. Det är rena fascistfasoner”, säger Rosengren till Dalarnas Tidning.

Trots allt ganska klarsynt. SD är inte ett parti som andra.

Trött på SD

LÄS MER: SD:s föreslagna listetta utreds för att ha läckt alla beslut till M

LÄS MER: Dömd polis på valbar plats för Sverigedemokraterna

LÄS MER: Spänt inför SD:s årsmöte efter förra årets kupp