Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: TT/arkiv
Bild: TT/arkiv

Det ska bli enklare att bygga strandnära

Inte utan förvåning läser jag riksdagsledamoten Elisabeth Falkhaven och Jan Rise, båda MP i lördagens HP (22/2), när de ytterligare vill hindra ett strandnära byggande.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren "Det finns goda skäl att öka strandskyddet", 22/2.

”Företrädare för både C och M har talat sig varma för att luckra upp reglerna för strandskydd, med hänvisning till äganderätt (C) och bostadspolitik (M)”, skriver de. De borde känna till att även företrädare för deras eget parti i regeringen också förordar förenklingar av hindren mot att bygga vid stränder.

Fyra partier är överens om följande: ”Gör det möjligt att kunna leva och bo på landsbygden” skriver C, L, MP och S i Januariavtalet och fortsätter: ”Det ska vara betydligt enklare att bygga strandnära i landsbygdsområden. Strandskyddslagstiftningen behöver göras om i grunden genom ökad differentiering. Denna ska på allvar ta hänsyn till att tillgången till sjöar och stränder varierar i landet, liksom befolkningstäthet och exploateringstryck. Det ska vara enklare att få bygga strandnära och skapas bättre förutsättningar för bostäder och näringsverksamhet främst för småföretagande, besöksnäring och gröna näringar i områden med lågt exploateringstryck. Det lokala inflytandet ska öka." Och så vidare.

Med andra ord står deras eget parti bakom exakt det som Centerpartiet och Moderaterna tycker om äganderätt och bostäder. Hur de båda miljöpartisterna tänker sig att deras ståndpunkt ska förenas med grunderna för vårt fortsatta samarbete baserat på JA och den gemensamma ambitionen att öka landsbygdens attraktivitet att bo, leva och driva företag på, är de svaret skyldiga.

Ola Johansson (C),

riksdagsledamot