Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Stäng garaget under Stora torg och skapa ett konstmuseum där i stället, föreslår skribenten. Bild: Johnny Samuelsson

Det räcker med mat i stan – satsa på konst i Torggaraget

Läste Hallandspostens insändarsida angående att göra city attraktivt.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till eo, 5/10.

Det har kommit många bra förslag om hur man ska dra människor att komma till innerstaden. En sak som räcker är all etablering av matutbud. Man behöver affärer som kan erbjuda varor och tjänster.

Man har talat länge om att göra innerstaden bilfri då i första hand Lilla torg. Ett radikalt förslag är att stänga bilgaraget som finns under stora torg och förvandla detta till ett konstmuseum. Man har haft många olika infall under årens lopp, men det har inte hänt mycket med denna fråga. Om man renoverar om garaget och ser till att få in konst, kan detta dra många människor till Halmstad under alla årstider. Detta är ett radikalt grepp samtidigt kan man dra ner på avgaser från fordon som förstör vår värld.

Jag inser att många bilister blir nog sura över att man inte kan parkera i Torggaraget, men vill man göra något nytt så måste man göra saker radikalt eftersom många människor är vanedjur men inte alla. Våga tänka nytt.

Jan Claesson

aktiv socialdemokrat

LÄS MER: Hur kan centrumkärnan få nytt liv?

LÄS MER: ”På sikt kommer handeln i stadskärnan att dö ut”

LÄS MER: Utöka öppettiderna i city

LÄS MER: Gratis parkering kommer bara att skapa mer problem

LÄS MER: Frustration när stadskärnans framtid diskuterades