Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det krävs mer än sex på stranden för att locka turister

För att locka gäster till Mellbystrand krävs öppna restauranger och fina miljöer.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

En undersökning som gjorts av Statistiska Centralbyrån visar att antalet gästnätter på hotell, campingar och vandrarhem ökar i Hallands län.

Ökningen under 2018, jämfört med 2017, uppgick i länet till knappt fem procent. Största ökningen hittar man i Halmstad, 9,1 %. Samtliga kommuner ökade utom en, Laholm, där gästnätterna minskade med 12 % 2018.

För en Mellbystrandsbo är detta inte direkt någon överraskning. Som besöksmål och semesterort har Mellbystrand befunnit sig i utförsbacke under en längre tid. Kommer man med sin husvagn längs Kustvägen möts man av igenslagna kiosker, stängda och fallfärdiga restauranger och skräpiga miljöer. Det är fullt begripligt om semesterfirare kör upp på E 6:an igen och tar sig vidare till Halmstad, Falkenberg eller Båstad. Kommunledningen måste förstå att det inte handlar om att man får köra bil och ha sex på stranden för att människor ska komma hit. Det krävs annat och det krävs betydligt mer.

CH