Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rådhuset i Halmstad Bild: Cecilia Welin
Rådhuset i Halmstad Bild: Cecilia Welin

Det har kostat många miljoner samt förtroende

Hur länge ska stadens högerstyrda kommunpolitiker tillåtas slarva med både våra gemensamma skattepengar och anställda.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Halmstads kommun är definitivt ingen attraktiv arbetsplats så länge nuvarande högerstyrda politiker har makten. Nu har det visat sig igen, enskilda anställda tvingas bära hundhuvudet i dysfunktionella verksamheter. Oftast kvinnor när stadens politiska herravälde får som de vill. Det händer gång på gång, inte bara inom kommunen.

Att byggnadskontoret under lång tid fått svidande kritik och underkänt på fem av sex punkter talar sitt tydliga språk. Mellanhänder hängs ut som ska ge sken av åtgärder för att dölja brister inom verksamheten. Detta trots att sakliga skäl inte finns och att entledigandena och utköpen inte har arbetsrättslaglig grund.

Som metod söker man fel som uppförstoras, dessutom fabriceras misskötsamhet hos syndabocken för att rentvå högre chefer. Maktfullkomliga pampar klappar varandra på ryggen och berömmer personliga egenskaper, snacka går ju, till exempel om positiva krafter och kommande utveckling, som det sedan visar sig inte finns, i alla fall inte för personalen.

Som orsak till verksamhetsproblemen och att det inte har fungerat uppges även i det senast avslöjade fallet en stor personalomsättning med vakanser och sjukskrivningar. Cheferna borde nog rannsaka sig själva och fundera över varför! Tyvärr är det inte ovanligt med arbetsgivare som inte stöttar sina anställda, chefer som skyller sina egna samarbetssvårigheter på en utsedd syndabock.

Hur länge ska stadens högerstyrda kommunpolitiker tillåtas slarva med både våra gemensamma skattepengar och anställda. Hittills har det kostat många miljoner samt förtroende. Så länge nuvarande styre är kvar lär det inte bli bättre.

A. L. Bertilsdotter