Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Det handlar om människor!

Jag arbetar på Halmstads största äldreboende. Vi har 8 avdelningar, 16 boende på varje avdelning med totalt 128 boende. Vi tar hand om din mamma, mormor, svärfar och farfar 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

För att klara detta krävs en bra ledning, peppning och engagemang uppifrån. Vi behöver inte minst ekonomiska resurser, från politikerna, för att kunna göra ett bra jobb! Ett jobb vi är nöjda med och känner oss stolta över!

Men jag ska berätta för er att så ser inte verkligheten ut. Vi fick för cirka två månader sedan reda på att vi ligger två miljoner back enligt den ekonomiska prognosen för detta året. Därför ska omedelbara besparingar sättas in. Detta är information som vi som personal får som en chock. Ena prognosen var 800 000 minus och hur det sedan kan baka iväg till minus två miljoner utan att vi får veta detta är under all kritik. Var är ekonomerna? Varför fick vi inte veta innan i god tid? Varför flaggades det aldrig om detta? Varför får inte anhöriga veta att det dras in på en personal/avdelning på demensenheterna? Det är deras närstående som blir drabbade!

Vi som personal ska arbeta helst utan att bli sjuka. Blir vi sjuka ska vi ringa chefen och tala om varför vi är sjuka. Vi får också frågan när vi kan tänkas vara friska nog att komma tillbaka till jobbet.

Vi ska täcka upp för varandra, helst utan timanställda och vikarier: för de kostar för mycket. Var tror ni våra välbehövda vikarier finns när de sedan kommer behövas som mest? Vem ska då vilja jobba inom vården i framtiden?

Vi ska jobba mer och bättre än någonsin, trots besparingar, mer stress och mer vårdtyngd. Detta kommer istället medföra fler, - både längre och kortare sjukskrivningar.

Bemötande, respekt och ödmjukhet är våra ledord inom hemvårdsförvaltningen och det håller vi personal på! Men jag undrar - var får personalen sin respekt och ödmjukhet ifrån?

Piskan har vi sett mycket av senaste tiden, men var är moroten?

Hur ska VI orka?