Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att ta bort platser för scenkonst är inte att tänka långsiktigt för alla kommunens invånare, speciellt inte för de barn och ungdomar som växer upp i Halmstad, anser skribenten som tycker att man ska tänka om kring Kulturhuset. Bild: Roger Larsson
Att ta bort platser för scenkonst är inte att tänka långsiktigt för alla kommunens invånare, speciellt inte för de barn och ungdomar som växer upp i Halmstad, anser skribenten som tycker att man ska tänka om kring Kulturhuset. Bild: Roger Larsson

Det finns annan mark än just vid Kulturhuset som kan bebyggas med bostäder

Att ta bort platser för scenkonst är inte att tänka långsiktigt för alla kommunens invånare.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag instämmer med tidigare insändare i HP av Philip Carcamo (24/6) att Kulturhuset och Folkparken behövs i Halmstad. Halmstads kommun och de som beslutar i frågan om Kulturhusets framtid borde tänka för staden med tre hjärtan där man ser till intresset för alla kommunens invånare och inte bara har hjärtat för de med privata intressen som erbjuder nya bostäder som endast kommer bringa tak över huvudet för en liten andel av kommunens invånare.

Det finns annan mark än just Kulturhuset som kan bebyggas med bostäder vilket det finns förslag på. Att ta bort platser för scenkonst är inte att tänka långsiktigt för alla kommunens invånare, speciellt inte för de barn och ungdomar som växer upp i Halmstad.

Alla fotbollslag kan inte spela matcher och träna på samma fotbollsplan, liksom alla som utövar scenkonst inte kan dela på ett fåtal scener. Det behövs flera scener/platser som verkar för olika typer av scenkonst och där kostnaderna är rimliga för att utövarna ska kunna bedriva verksamhet.

Att ha en trygg plats och bo på är bra och Halmstad behöver fler bostäder för att kunna ge den växande befolkningen tak över huvudet, men det som fyller livet med mening för invånarna är inte bara en plats och bo på, utan alla behöver platser där de kan fylla sina liv med mening.

I mötet med människor där pengars värde blir obetydlig och livet desto rikare för alla, menar jag att Kulturhusets verksamheter gagnar fler invånare än den lilla andel personer som de tänkta bostadsplanerna i nuläget gör och det borde vara alla politikers och tjänstemäns skyldighet att se till att skapa sig en tillräcklig uppfattning om behoven för beslut innan man fattar dem.

Därför bör kommunen avvisa detaljplanen och göra en korrekt utförd budgetanalys för successiv renovering av Kulturhuset. Ni som beslutar, se till att alla invånares behov och intressen tas i beaktning och ta ett beslut som tänker på stadens växande befolkning långsiktigt där Kulturhuset får vara med.

A-M