Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kuber på Österskans som informerar om hotellplanerna. Bild: Johan Persson
Kuber på Österskans som informerar om hotellplanerna. Bild: Johan Persson

Det finns alternativ till hotellplanerna

I granskningsunderlaget jämförs hotellet med ett så kallat ”nollalternativ”, det vill säga dagens bedrövliga utseende på platsen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik på insändare i HP 27/7 ”Kommunens information om hotellet”, undertecknad av ”Kommuninvånare”

”Kommuninvånare” tar upp en mycket viktig aspekt när kommunens ”likabehandling” i informationen om hotellet ifrågasätts.

I ett försök att låtsas att det inte finns något alternativ väljer kommunen att inte nämna presenterade förslag. I granskningsunderlaget jämförs hotellet med ett så kallat ”nollalternativ”, det vill säga dagens bedrövliga utseende på platsen. Ingen kan på allvar tro eller anse att Österskans ska fortsätta att se ut som en bortglömd, sorglig och övergiven plats.

30 september 2021 presenterade den ideella föreningen ”Utveckla Österskans och Picassoparken” ett mycket seriöst alternativ. Det var professionellt utarbetat av en landskapsarkitekt. Till denna presentation i Immanuelskyrkan fick samtliga aktiva politiker i kommunen (över 300 stycken) en inbjudan. En handfull kom.

Vårt förslag har visats ett flertal gånger i olika sammanhang och finns på hemsidan www.hotellnej.se som inte kan vara okänt av politikerna.

Utveckla Österskans och Picassoparken

Pia Arborelius

Bror Gustafsson

Rutger Herlin

Anna Brånalt