Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jonatan Gernes
Bild: Jonatan Gernes

Det får vara någon måtta med utfallen mot Laholms politiker

Man och man emellan i Laholm, och i lokala mediers insändarspalter, är ljudnivån just nu hög. Man får höra och läsa, att det är sorgligt att behöva betala skatt i Laholm.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Anonyma insändarskribenter känner chock, ilska och skam över politiker och tjänstemän i Stadshuset, en arbetsplats som sägs likna Grönköpings motsvarighet.

De politiker och tjänstemän jag stött på i Laholms stadshus förtjänar inte den här ilskan. Ingen där har, vad jag vet, skott sig på de misstag som gjorts. Korruption är annars ett ganska vanligt fenomen inom politiken, framför allt internationellt, men det förekommer även i Sverige. Felaktigheter förekommer väl på alla arbetsplatser. Det får vara någon måtta på utfallen mot dem i Stadshuset i Laholm.

Ni, som arbetar i Stadshuset, låt den rådande opinionsstormen leda till att en anda av större öppenhet skapas på er arbetsplats. Det har varit för tyst där i flera sammanhang. Alla skulle tjäna på en sådan ordning. Kom ihåg det beslut som fattades om Laholms kommunikationspolicy i fullmäktige den 29 oktober 2013:

”Utgångspunkten för vårt arbete är att vi alla vill, kan och förväntas vara delaktiga i arbetet med att informera och kommunicera med medarbetare, medborgare, företagare, besökare och andra som har intresse av att få kunskap om vår verksamhet och vår kommun... Vår information ska vara aktuell, relevant och anpassad till målgrupp... Vi ska också sträva efter att äga initiativet i den dagliga, allmänna debatten genom att vara aktiva och erbjuda förstahandsinformation.”

Som sägs i dokumentet ska detta leda till ” ... ett förtroende för vårt kommunala arbete, en allmänt positiv inställning till och samhörighet inom kommunen...”

Med mera, med mera.

Åke Sintring

LÄS MER: Erling Cronqvist bad om ursäkt inför fullmäktige

LÄS MER: Mattias Karlsson: Det måste bli ett slut på Laholms mörkläggningar

LÄS MER: Företagarna ger sitt fulla stöd till kommunen efter skandalen

LÄS MER: Så sorgligt att behöva betala skatt i Laholm

LÄS MER: Som Grönköping – fast på riktigt