Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Tomas Oneborg / SvD / TT
Bild: Tomas Oneborg / SvD / TT

Det är inte förvånande, men magstarkt

”Vi vill skydda de högsta naturvärdena som finns i naturen”, säger Jonas Bergman angående Moderaternas nej till bostadsplanerna i Tylösand och Frösakull (HP, 18/3).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det är inte förvånande, men magstarkt, att Moderaterna i Halmstad anser att naturen är mer skyddsvärd i tre områden (H2, H3 och delvis H1) i Tylösand-Frösakull än Eketångaskogen.

Valdistrikt Tylösand-Frösakull hade vid valet över 45 procent av rösterna. 2014 var moderaternas andel 54 procent. Detta bevisar ju klart att man klart talar i egen sak.

Även KD har med sina knappt 10 procent ett starkt fäste i Tylösand-Frösakull.

Nej! Bebygg de tre områden i Tylösand-Frösakull fullt ut och låt Eketångaskogen få vara kvar. Det kommer ändå att finnas mycket utrymme för friluftsliv i Tylösand-Frösakull.

Se till så att den planerade bussgatan byggs så att den är färdig när områden bebyggs. När område H1 är bebyggt kan det flytta in personer som kan åka kollektivt till andra delar av staden. Då kan det säkert bli mer attraktivt att bo i området för fler miljövänner i Tylösand-Frösakull än i dag. MP hade i senaste valet cirka 2,5 procent av rösterna i Tylösand-Frösakull. C hade 7 procent, som säkert kan öka om det blir bra kollektivtrafik.

Möllegårdsflanör