Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skribenten är besviken på västmakternas politiker för bristande insatser för Ukraina. Bild: Lee Jin-man
Skribenten är besviken på västmakternas politiker för bristande insatser för Ukraina. Bild: Lee Jin-man

Det är inte en dag för tidigt att samla en styrka

Det är väst skyldiga Ukraina.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag är fruktansvärd djupt besviken på EU, Nato och USA, samt alla västmakternas politiker för att dom snackar en massa lös smörja och böjer sig för en vidrig högernationalistisk diktator som ljuger hotar om allting bara han öppnar munnen. Där han använder hotet som ett medvetet vapen för att just skrämmas för att få sin vilja fram. Målet med detta är att uppfylla Putins galna gammalmans-drömmar om att skapa ett Storryssland som är som det forna Sovjetimperiet. Det är en tid som hör till historiens sophög.

Fruktansvärt besviken på EU och Natos politiker är som rädda harar som håller på att skita i byxorna bara springschasen Sergei Lavrov nämner "att om väst lägger sig i så skall ni få se på eld och lågor av sällan skådat slag". Putin kommer inte att använda kärnvapen av det enkla skälet för den dag han gör det då har han förlorat precis allt.

Tack vare västmakternas rädsla för Putin så dödas, såras, lemlästas, våldtas, torteras och fördrivs massor av ukrainare. Deras städer skövlas fördärvas, läggs i grus och aska.

Varför sker allt detta? Jo, för att politikerna i väst är rädda harar och håller på att skita i byxan för att en liten gangster och maffiafigur från Leningrad har fått storhetsvansinne.

Det har gått två månader av rysk fullskalig invasion av Ukraina. Det är inte en dag för tidigt att samla en massiv EU- och Natostyrka och gå in i Ukraina och hjälpa Zelenskyj att slänga ut den ryska ockupationsmakten från hela Ukraina. Det är väst skyldiga Ukraina. Ukrainarna har gjutit blod av sällan skådat slag, offrat sina söner, sina döttrar sina mammor och pappor.

Och en stor del av befolkningen kommer att bära med sig en djup besvikelse mot sin aggressiva granne minst en generation framåt.

Trött på Putin