Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Den utbyggnad som nu sker av produktion av förnybar energi är den enda realistiska lösningen för att minska utsläppen av koldioxid” Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
”Den utbyggnad som nu sker av produktion av förnybar energi är den enda realistiska lösningen för att minska utsläppen av koldioxid” Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Dessa satsningar är både nutid och framtid!

Jörgen Andersson (S) och Hans Hoff (S) förespråkar att Sverige ska bygga elva nya kärnkraftsreaktorer. Det faller på sin egen orimlighet!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå artikeln ’”S energiförslag är en tulipanaros”’, 21/10.

Jörgen Andersson (S) och Hans Hoff (S) förespråkar att Sverige ska bygga elva nya kärnkraftsreaktorer. Det faller på sin egen orimlighet! Det tar helt enkelt alldeles för lång tid att bygga dessa kärnkraftsreaktorer och det skulle kräva helt orimliga samhällssubventioner!

Den utbyggnad som nu sker av produktion av förnybar energi är den enda realistiska lösningen för att minska utsläppen av koldioxid. Alltså produktion av bioenergi från biogas, vätgas, tallolja, RME etanol och metanol, tillsammans med grön el från solceller och vindkraftverk. Satsningar på denna mångfald ihop med ökad energilagring är både nutid och framtid!

Det sker kärnkraftsforskning på att kunna bearbeta det radioaktiva avfall som finns i dag, med ny teknik och att bygga mindre kärnkraftsreaktorer. Men … denna möjlighet ligger långt in i framtiden!

Henrik Andersson (C)

ledamot av kommunfullmäktige och styrelseledamot i LBVA