Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den svenska självspäkningen är patetisk

Läser i HP att ledarskribenten förebådar ”omställningsförnekarnas sista suck”! Det låter inte bra, snarare lite ödesdigert och hotfullt att förebåda sina meningsmotståndares ”sista suck”, vad nu det kan innebära.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Apropå Mattias Karlssons ledare, 4/5

Skall någon fysiskt avliva dem eller kommer de att självdö av någon anledning? Hur som helst är det anmärkningsvärt och synnerligen olämpligt att uttrycka sig på det viset på en ledarsida som gör anspråk på att uppfattas som seriös.

Enligt ledarskribentens kriterier är jag förmodligen en ”omställningsförnekare”, men jag har inte tänkt att dra min sista suck på länge! Jag tror inte ett enda dugg på att om vi i Sverige späker oss, slutar äta kött, slutar flyga eller höjer skatten på bensin och diesel så att vi förlamar hela landet, kommer resten av världen att göra detsamma. De svenska profeterna och deras profetior om att övriga världen gör som vi blir bara mer och mer patetiska. Det är snarare så att de flesta i vår omgivning ser Sverige som ett avskräckande exempel.

Christoffer Fjellner, avgående M-representant i EU-parlamentet, uttrycker detta mycket tydligt i sitt avsked (”Den eviga och självförhärligande missionären”) när han nu efter femton år lämnar parlamentet.

LS.