Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Den enes död den andres bröd i Grötvik

Det tidigare Bryggcaféet i Grötviks ägare reagerar på etableringen av krogen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Apropå artikel ”Kens dröm om en krog i Grötviks hamn ...”, den 7/5:

Bryggcaféet. Efter åtta års mycket uppskattad serverings- och kultur verksamhet i Grötvik tvingade kommunen, baserad på en anonym anmälan, och båtklubben bort Bryggcaféet ifjol. Rykten om att kapitalstarka intressenter ville åt läget har nu bekräftats och ordföranden i båtklubben, tillika i kulturnämnden och ledamot av byggnadsnämnden under förra mandatperioden, stöder detta.

Den nye krögaren, Ken Karlsson säger i HP (7/5) ”När det tidigare kaféet försvann fick jag chansen att tillsammans med Grötviks segelsällskap söka tillstånd hos kommun- en för en ny verksamhet”. Den består enligt ansökan av en 40 fots container med 30 sittplatser och en uteplats för 70 personer som upptar 100 kvadratmeter av den asfalterade vågbrytaren markerad som ”allmän platsmark” av kommunen.

En plats båtklubben utan tillstånd nyttjat för husbilar mot avgift.

VA, elanslutning och toaletter saknas vilket är krav från miljö- och hälsa samt socialförvaltningen för att serveringstillstånd ska ges.Bryggcaféet hade en åtta kvadratmeter tillrednings byggnad och ett trädäck utan tak som revs på samma premisser som det nya bygglovet givits.Intrycket av att en komplott iscensatts för att få bort Bryggcaféet kvarstår och att förbudet att gynna enskilda i kommunallagen samt om lagen om offentlig upphandling inte iakttagits av Halmstads kommun.

Anders Widén

Svar direkt till Anders Widén om Bryggcaféet:

Som HP skriver i reportaget besitter den kommande Hamnkrogen som kommer öppna i Grötvik alla papper som behövs för att bedriva sin verksamhet. Samt har alla tillstånd på plats för detta. Gällande el och VVS kommer krogen vid öppning  vara påkopplad på det kommunala nätet enligt de regler och föreskrifter som krävs.

Påståendet att kapitalstarka intressen skulle ligga bakom satsningen i Grötvik saknar all form av verklighetsanknytning. Att driva krog är verkligen ingen dans på rosor. Det är med väldigt snål budget som jag tar mig an utmaningen att skapa något i Grötvik. Något som folk verkligen saknat och önskat sig. Att detta skulle vara iscensatt och planerat saknar även detta all form av sanning. Detta då första kontakten mellan mig och GSS skedde först i febuari i år. Red- an vid första kontakten bestämdes att om någon form av verksamhet skulle kunna bli verklighet skulle all ske öppet och ”by the book” just för att det aldrig skulle uppstå några frågetecken. Det är just dessa ledord som vi följt hela vägen!

Det är med en otrolig seriositet och respekt jag tar mig an ansvaret att bli krögare i Grötvik. Jag brinner för det jag gör och det kommer märkas i det jag gör.

Ken Karlsson

Hamnkrogen