Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Demokrati är tydligen en färskvara

Replik, Svar till ”Trött på SD” 12/3

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Demokratiförespråkare, det vill säga personer som du, vill gärna framstå som toleranta, men bara när det gäller de egna frågorna. Du påstår i din insändare att SD har problem med demokratiska grundvärderingar och hänvisar till att en företrädare inom SD sagt att denne ville få bort de andra partierna. En härlig konspiratorisk tanke uppstår då när du därmed drar slutsatsen ”förinta, ha ihjäl”. Det är klart att man vill få bort sina motståndare, via val. Det vill nog även Socialdemokraterna och de andra partierna.

SD vill vidare ta itu med den fria pressen, säger du upprört. Det får vi nog anse som nästan utfört – av pressen själva. Den fria pressen, läs Sveriges Radio, tv och några tidningar, visade sig inte vara så fri som den borde.

All ”fri press” i Sverige har därför tvingats gå igenom ett stålbad de senaste fem åren, tack och lov. Fakta kan numera diskuteras utan att egna politiska åsikter kastas in. Man kallar inte någon för rasist utan bakomliggande fakta. Men du vill kanske återvända till den gamla ”hederliga” partiska journalistiken, där detta, mitt genmäle, på ett tidigt stadium hade refuserats?

Du nämner landet Ungern (en markering mot SD) – ”…en odemokratisk nationalistisk enpartistat där bland annat yttrandefriheten och den fria journalistiken…..”. Ja du tycker väldigt illa om Ungern.

Därmed är du kanske mera positivt inställd till alla de länder omkring Israel som vill förgöra landet. Regionens länder är populära och får därför pengar av den svenska regeringen liksom många former av politiskt stöd. Lite förvånande, eftersom om det är någonstans orden odemokratisk och nationalistisk enpartistat passar in så är det där. Jag kan räkna upp fler diktaturer runt om i världen - diktaturer som regeringen hyllar. Håller du med eller är jag felinformerad?

JanE