Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I dag har 4 000 invånare någon form av biståndsinsats efter kontakt med oss. Under en månad kan det utföras över 150 000 hemtjänstbesök som biståndshandläggare beviljat, skriver ”Biståndshandläggare Halmstads kommun”. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
I dag har 4 000 invånare någon form av biståndsinsats efter kontakt med oss. Under en månad kan det utföras över 150 000 hemtjänstbesök som biståndshandläggare beviljat, skriver ”Biståndshandläggare Halmstads kommun”. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

De senaste åren ser vi en otrolig utveckling som ägt rum

Mer kunskap om biståndshandläggarnas arbete och roll i socialt arbete behövs. Vill du veta mer – delta gärna på våra dialogträffar eller passa på och skicka in förbättringsförslag.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Som biståndshandläggare i Halmstad är vi stolta över arbetet med att göra positiva skillnader i människors liv. Tillsammans med vår chef och kollegor strävar vi efter förbättringar, lösningar och att säkerställa en hållbar och förtroendeingivande verksamhet.

Stor variation med både biståndsbedömda och icke-biståndsbedömda stödinsatser tillhandahålls för att ge invånare goda förutsättningar. Hemtjänst är en av de stödinsatser som vi beviljar, främst som raminsatser.

I vårt arbete värnar vi om att enskildas rättigheter hanteras rättssäkert och med god kvalitet – inte med minutiösa detaljer – utan genom kvalitets- och lagkrav. Vi har stort engagemang för samhällsfrågor. Vi brinner för att ge stöd, vägleda, samverka med olika professioner och många gånger hjälpa enskilda utan något skyddsnät i samhället. Empati, respekt för unika livssituationer, likabehandling och helhetsperspektiv ingår i vårt handläggningsarbete.

Biståndsenheten inrättades 1998. I dag är vi 25 handläggare, de flesta socionomer. De senaste åren ser vi en otrolig utveckling som ägt rum exempelvis: År 2018–2019 infördes raminsatser i hemtjänst och korttidsavlastning 42 dygn för att öka flexibilitet efter invånardialoger. Därefter projekt ”Satsa friskt” och Seniorlunch. År 2020 ett radioprogram för äldre och ”hushållsnära servicetjänster” som komplement till hemtjänst. År 2021 finns E-förbättringsförslag med omröstning samt ytterligare raminsats för social samvaro.

I dag har 4 000 invånare någon form av biståndsinsats efter kontakt med oss. Under en månad kan det utföras över 150 000 hemtjänstbesök som biståndshandläggare beviljat. Årligen inhämtar Socialstyrelsen äldres uppfattning kring biståndsinsatser, Halmstad visar goda resultat. Mer kunskap om biståndshandläggarnas arbete och roll i socialt arbete behövs, därav denna insändare. Vill du veta mer – delta gärna på våra dialogträffar eller passa på och skicka in förbättringsförslag.

Biståndshandläggare Halmstads kommun