Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TT/arkiv
Bild: TT/arkiv

De bör få åka gratis i hela Halland

Det talas mycket om miljön i Halmstad, Halland, och i Sverige i dag. Men när det börjar kosta pengar, så börjar man knorra och tycker att det är dyrt att göra något.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Miljön kan inte värderas i pengar - varken i kronor, euro, dollar, yen eller i någon annan valuta. Miljön är ett arv som förs vidare från generation till generation. De som i dag styr Sverige politiskt men även genom handel, industri med mera, borde tänka framåt och inte vara nej-sägare när förslag kommer för att genomföra förändringar så att vi kan lämna över ett sunt miljötänkande till nästa generation.

Mitt förslag är ett litet steg, men ändå ett stort steg för människorna i Halland. Låt alla studerande barn och ungdomar åka gratis buss upp till 21 års ålder i hela Halland dygnet runt. Låt alla pensionärer från 70 års ålder åka gratis buss och tåg i hela Halland dygnet runt. Det finns många äldre som har en dålig pension och inte har råd att ta sig ut, men det finns även en ensamhet som breder sig ut över samhället eftersom många naturliga mötesplatser har försvunnit under årens lopp.

Vi i samhället har en solidarisk skyldighet att bry oss om både de gamla men även de som är yngre. Många barnfamiljer har inte ekonomi att köpa busskort. Det handlar också om att få barn och ungdomar att använda kollektivtrafiken mer och mer. För att finansiera detta så kan man höja skatten. Vill man vara rädd om sina gamla föräldrar och sina barn borde nog inte folk motsätta sig ett sådant här förslag. Då slipper också politikerna gnälla om var man skall hitta pengarna till denna reform.

Jan Claesson

aktiv socialdemokrat