Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

De avgiftsfria utomhusbaden sätts nu på spel

Nyligen behandlade kommunstyrelsen förutsättningar som ska gälla vid våra kommunala utebad i kommunen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Att baden är trygga och tillgängliga för alla tycker vi socialdemokrater är viktigt. Därför är det bra att kunna reglera vad som ska gälla vid besök på utomhusbaden. Något som de allra flesta instämmer i. Beslutet i kommunstyrelsen blev också så.

Dessvärre klubbade de borgerliga partierna med stöd av SD igenom även ett annat beslut. För vad de nu gör är att smygvägen förbereda för att kunna införa avgifter på utomhusbaden i Getinge, Oskarström och vid Brottet och i så fall överlåta till nämnden själv att fatta beslut om dem.

Det här bryter inte bara mot den viktiga principen att avgifter av större dignitet ska fullmäktige vara med och besluta om. Det bryter dessutom mot en lång och framgångsrik period i Halmstad där avgiftsfria utebad skattats högt både av kommuninvånare och turister.

Det blir mer och mer uppenbart att devisen som alliansen gick till val på ”mod och nytänkande” är ett luftslott byggt på avgifter, privatiseringar och besparingar. Frågan som kvarstår är bara när det ska rasa.

Krissi Johansson (S)

oppostionsråd

Micael Nilsson (S)

vice ordförande teknik- och fritidsnämnden

LÄS MER: Politiker vill införa regler på idrottsanläggningar

LÄS MER: Populär brottsplats har blivit sötare och varmare