Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jari Välitalo

Dags för helhetslösning om Bastionen

När kommer ett övergripande beslut om Bastionen? I åratal har frågan dragits i långbänk. Beslutsångest har präglat debatten, trots att de allra flesta verkar överens om att Bastionen utgör en skamfläck i den vackra parken.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

HP meddelade i en artikel för några dagar sedan (18/1) att nu har en idé poppat upp om en kulturlokal i Bastionens valv. Gott så, men den kräver en investering på miljontals kronor och den förväntas kommunen stå för.

För fyra år sedan fanns planer på en restaurang på samma plats, men de stoppades av den allmänna opinionen.

Förra året påbörjades en uppsnyggning av slänterna runt Bastionen. Efter en kort tid upphörde arbetet för närmare utredning. Ingen vet vad som sker härnäst.

Efter valet byttes flera av Halmstads kommunråd ut. Förhoppningar fanns att deras efterträdare skulle visa handlingskraft enligt det gamla ordspråket att nya kvastar sopar bäst. Men fortsatt tystnad råder om Bastionens framtid.

Det saknas förvisso inte förslag! Arbetsgrupper och arkitektfirmor har lanserat spännande idéer. Alla går ut på att ta ett helhetsgrepp i stället för att lappa och laga och gräva ner ytterligare pengar i ett från början misslyckat projekt.

Spräng bort Bastionen och skapa en välkomnande entré mot Storgatan så att turisterna upptäcker vilken härlig stadspark som gömmer sig bakom all betongen. Satsa på en grön korridor som sträcker sig från Norreport till Slottsmöllan. Under promenaden kan man kolla på utbyggda Hallands konstmuseum och nyrenoverade Örjans vall. Läge för det kommunala bolaget Destination Halmstad att visa initiativkraft och gå i bräschen!

Uno Grönkvist

LÄS MER: ”Gör musikscen i Bastionen”

LÄS MER: Planer på krog under Bastionen stoppades 2015

LÄS MER: Här snyggas Bastionen till – kläs i murgröna

LÄS MER: Risk för ras stoppar renovering av Bastionen

LÄS MER: Arkeologer måste undersöka Bastionen