Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Moderna vill arbeta för ett gott politiskt samarbetsklimat i Laholm. Bild: Henrik Williamsson

Dags för breda politiska lösningar i Laholm

Politik i Laholm måste handla om det som är viktigt på riktigt och då måste alla vara med på tåget. Vi inom Moderaterna avser att ta på oss ledartröjan i arbetet för ett gott politiskt klimat där alla är delaktiga.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nu är tiden inne för breda politiska lösningar i Laholm

I samband med att det nyvalda kommunfullmäktige tillträdde efter valet 2018 sa Moderaterna i fullmäktiges talarstol att framtidens utmaningar i Laholm kräver ett slut på bypolitik, prestige, särintressen och ett högljutt debattklimat. Vi skulle vilja påstå att vi fick god respons från ledamöterna i fullmäktige. Det är dags att göra handling av det nu.

Det är värt att upprepa. Laholms kommun har precis som alla andra kommuner stora utmaningar med att demografins effekter och ökade krav på kommunens verksamheter inte motsvaras av ökade skatteunderlag. Det vill säga kraven på förskola, skola, utbildning, socialtjänst och äldreomsorg ökar snabbare än skatteintäkterna.

Vi vet dessutom att idag är det just skola och äldreomsorg som dras med ekonomiska underskott i Laholm. Laholm har dessutom utmaningar när det gäller kommande behov av infrastruktursatsningar och ambitionen med att alla samhällen i kommunen ska vara vitala och livskraftiga orter.

Dessa utmaningar är för stora för att hanteras med kortsiktiga åtgärder utan dessa kräver en bred mobilisering av alla krafter som vill Laholm väl. Det behövs hållbara lösningar som kan överleva oavsett vilka partier som styr i Laholm. För att konstruktivt diskutera lösningar behöver man vara någorlunda överens om problem och utmaningar. Om vi har en gemensam bild av detta så blir det en bättre politisk diskussion när det är dags att debattera framtida lösningar.

Moderaterna verkar varje dag i nämnder, styrelser och fullmäktige för ett gott samarbetsklimat mellan alla politiska aktörer där ingen ska vara för liten för att vara med. Vi tror att alla politiska partier vill Laholm väl. Vi har bara olika åsikter om vilka åtgärder som krävs. Politik i Laholm måste handla om det som är viktigt på riktigt och då måste alla vara med på tåget. Vi avser att ta på oss ledartröjan i arbetet för ett gott politiskt klimat där alla är delaktiga.

För Moderaterna i Laholm

Roland Norrman

Jonas Hellsten

Eric Semb