Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Bowling på Bowl-O-Rama i Årsta i södra Stockholm. Bild: Janerik Henriksson/TT
Bowling på Bowl-O-Rama i Årsta i södra Stockholm. Bild: Janerik Henriksson/TT

Dags att tänka på bowlinghall

Bowlingen ligger djupt dolt i kommunens skrivbord. Det hade varit på sin plats att någon vågar öppna upp och tala om varför dessa idrottsmän och kvinnor ska behöva åka till Båstad och Getinge för att träna.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Då var det dags för en en ny stor satsning från kommunen på stora summor: 11 miljoner. Jag missunnar inte Harplinge RK ny anläggning. Men det är en rikemanssport som gynnas. Det finns även en ridskola, det vet jag. De som opponerar sig mot att jag kallar det är en rikemanssport hoppar på fel gubbe. Jag har rest i hela landet och behandlat elit- och ridskolehästar. Och jag vet exakt hur dyrt det är att ha en häst, så det är ingen knegarsport om man vill ha en skaplig häst.

Bowlingen ligger djupt dolt i kommunens skrivbord. Det hade varit på sin plats att någon vågar öppna upp och tala om varför dessa idrottsmän och kvinnor ska behöva åka till Båstad och Getinge för att träna. Jag hade en diskussion med ordförande i kulturnämnden om detta. Hon tyckte vi skulle fortsätta åka, med motivationen att hon vill utveckla kultur och idrotten i hela kommunen.

När jag sa att det inte är speciellt miljövänligt att ligga och pendla, svarade hon: ”Man kan åka kollektivt eller bil med förnybar energi.”

Nu förstår jag hur mycket en centerpartist vet om verkligheten. Hon ville bygga ut i Getinge istället. Hon lever i en fantasivärld. Hur ofta skulle bussarna gå, med olika träningstider med mera?

Nu kräver bowlarna att någon ansvarig från kommunen stiger fram och förklarar varför det inte händer något. Kommunen står för merparten av alla hallar i stan. Det finns perfekta lokaler för bowling i stan. Sluta fokusera på ett fåtal idrotter. Alla skattebetalare älskar inte fotboll.

Lennart Hvied