Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miljöpartiets språkrör Per Bolund och Märta Stenevi. Insändarskribenten är kritisk mot partiet. Bild: Henrik Montgomery/TT
Miljöpartiets språkrör Per Bolund och Märta Stenevi. Insändarskribenten är kritisk mot partiet. Bild: Henrik Montgomery/TT

Dags att skruva ned tonen?

MP borde ta ansvar för sina misslyckanden.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Miljöpartiets senaste utspel att flytta svensktalande barn till skolor i utsatta områden för att minska segregationen visar ju tydligt hur verklighetsfrånvänt Miljöpartiet har blivit.

Efter att suttit i regeringen i sju år har man i hög grad också bidragit till den negativa samhällsutvecklingen vi har i dag med höga elpriser, skyhöga diesel- och bensinpriser, cementkris, fattigpensionärer, hög barnfattigdom, bostadsbrist, stor invandring, integrationsproblem och hög brottslighet. Man driver också en politik som innebär marginella miljöförbättringar till mycket höga sociala och ekonomiska kostnader.

Miljöpartiet gör nu allt för att flytta fokus från sina misslyckanden genom skrämselpropaganda och brunsmetning av oppositionen.

Med språkrörens mycket låga förtroende och drygt 3 procent väljarstöd i senaste Sifoundersökningen borde kanske MP skruva ner tonen och ta ansvar för sina misslyckanden i stället för att smutskasta oppositionen och skapa splittring i samhället.

Valle