Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Jag får mycket hat och konstiga blickar vart jag än är. Skolan, biblioteket, vårdcentralen affärer och så vidare”, skriver en 14-årig muslim. Bild: TT/arkiv
”Jag får mycket hat och konstiga blickar vart jag än är. Skolan, biblioteket, vårdcentralen affärer och så vidare”, skriver en 14-årig muslim. Bild: TT/arkiv

Döm oss inte för det de gör!

Det känns som att jag inte är välkommen någonstans.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hej! Jag är en 14-årig tjej. Jag får mycket hat och konstiga blickar vart jag än är. Skolan, biblioteket, vårdcentralen affärer och så vidare. Det känns som att jag inte är välkommen någonstans. Allt det beror på att jag är annorlunda. Jag är muslim, och bär slöja. Men jag är fortfarande en människa, eller?

Nu när Rasmus Paludan är ute och demonstrerar mot muslimer så är det fler som hatar oss. Jag vill bara förmedla att alla muslimer inte är dåliga. Inom vår religion är det förbjudet att döda eller begå brott. Det är inte tillåtet. Ändå gör många muslimer det.

Jag skäms för det och hatar dessa personer, precis som dig Rasmus. Men ska jag behöva få elaka kommentarer om min religion? Ska jag behöva stå i kassan och se hur kassabiträdet stirrar på mig och mumlar elaka saker? Nej, det tycker jag inte. Jag vet att jag inte är den enda som går igenom detta. Vi är också människor med känslor, vi blir ledsna precis som ni.

Allt jag vill är att få vara ifred och tro och följa den religionen jag är tryggast med.

Många säger att muslimer är dåliga, kriminella och att det är krig i de flesta muslimska länder på grund av religionen. Det är inte sant. I till exempel Syrien, är det krig på grund av politik och har inget med religion att göra.

Jag vill att Rasmus ska fortsätta demonstrera mot de kriminella och personerna som förstör Sverige. Han får demonstrera mot vem han vill, men jag önskar att han kan vara mer tydlig. Själva religionen är inte dålig, det är bara många anhängare som inte följer den på rätt sätt nu i modern tid. Det insåg jag direkt genom att många var ute och förstörde för polisen. Jag och min familj tycker det är helt oacceptabelt. Han får bränna koranen om han vill, det är inte vi som straffar honom, det är Gud som gör det (enligt vår religion).

Så snälla, snälla, förstå att alla muslimer inte är dåliga. Alla följer religionen på olika sätt, vilket är deras val. Jag menar inte att endast jättereligiösa muslimer är bra. Absolut inte. Jag själv är inte så religiös. Jag ber inte, jag besöker inte moskén. Jag bara gör det jag väljer att göra för att det är mitt liv. Jag har alltid undrat varför det endast är den dåliga sidan av islam som visas på tv och media. Jag tror inte jag kommer få något svar.

Hata inte varje muslim du ser bara för deras religion! Det är personligheten som gäller! Ignorera inte detta tack!

14-åring