Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Äntligen!, tycker skribenten om bekämpningen av exempelvis folkbokföringsbrott. Bild: Janerik Henriksson/TT
Äntligen!, tycker skribenten om bekämpningen av exempelvis folkbokföringsbrott. Bild: Janerik Henriksson/TT

Därför betyder bekämpning av social brottslighet särskilt mycket för oss

Om bidragsbrotten fortsätter och växer kommer vi inte ha råd med den kollektiva välfärd som byggts upp under många år av flera generationer.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Tittar just på ett inslag på SVT Halland som handlar om polisens bekämpning av exempelvis folkbokföringsbrott. Äntligen! Och tack för det!

Jag är övertygad om att vårt välfärdssystem är under attack och i stor fara. Det gäller fusk med bostadsbidrag, fusk med assistansersättning, vab-ersättning och annat.

Skjutningarna, sprängningarna, morden, gängkriminaliteten är allvarliga hot mot vår trygghet. Om bidragsbrotten fortsätter och växer kommer vi inte ha råd med den kollektiva välfärd som byggts upp under många år av flera generationer.

Vår offentliga sjukvård, skolan, dagis, äldrevården, polisen med flera – de är i fara. Det kommer framförallt att drabba oss som inte har jättemycket pengar. Därför betyder bekämpningen av den sociala brottsligheten särskilt mycket för oss. De rika klarar sej alltid och vill väl helst bara ha skattesänkningar. Det är ju viktigt att kunna resa mer och konsumera mer – hålla hjulen i gång och ha kul!

Ärlighet varar längst, tror jag.