Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Torups kyrka. Bild: Isabel Bark
Torups kyrka. Bild: Isabel Bark

Därför är Torups församling jätteviktig!

Inom Svenska kyrkan har det under flera år varit underskott på diakoner, musiker, pedagoger och präster.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till Thomas Flystam, 20/8.

Tack Thomas Flystam för ditt engagemang och ditt vittnesbörd om vid kyrkans gemenskap betyder för dig! Vi är många som får hämta kraft, ro och glädje ur gemenskapen med varandra och med Jesus Kristus. Därför är Torups församling jätteviktig!

Många goda krafter verkar tillsammans i allt det goda som sker i våra församlingar. En del av oss är anställda och för att bemanna tjänsterna behöver vi hitta utbildade och engagerade medarbetare.

I dag finns det en brist på medarbetare inom olika yrken. Det drabbar vården, industrin, skolan och andra verksamheter där man söker människor med specialistkompetens. Inom Svenska kyrkan har det under flera år varit underskott på diakoner, musiker, pedagoger och präster. Det finns till exempel färre vigda präster att anställa än det totalt finns prästtjänster i landet.

Ur det perspektivet får vi ändå säga att vi har en gynnsam situation i Falkenbergs pastorat. Vi har en god bemanning på våra olika tjänster. 14 av 16 prästtjänster har ordinarie bemanning och på de andra två har vi goda vikarier. Vi har kunnat behålla personal och välkomna nya medarbetare så att vi steg för steg närmar oss full bemanning.

Jag är glad och stolt över var och en av mina arbetskamrater, liksom över alla er frivilliga och förtroendevalda som på olika sätt bidrar till församlingslivet! Låt oss dela glädjen över detta och bönen om goda krafter i vår kyrka för de dagar som kommer!

Staffan Orrdal, kyrkoherde