Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: NTB
Bild: NTB

Där riskerar personalen sin hälsa varje dag

När jag ska besöka min tandläkare får jag inte uppvisa några förkylningssymtom.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Så står det överallt vart man än går. Och det är självklart för att inte riskera att sprida covid-19. Men i förskolan är det inte lika självklart. Där riskerar förskolans personal sin hälsa varje dag.

Vårdnadshavare får lämna sina barn även när de uppvisar förkylningssymtom. De ringer till avdelningens mobiltelefon och då kommer en av förskolans personal och hämtar barnet utanför byggnaden.

Det är bra att lämningen sker utomhus och med distans mellan personal och vårdnadshavare skriver Halmstad kommunen. Men verkligheten är en annan. En ettåring klamrar sig fast vid sin förälder som är förkyld och då sker inte överlämningen med två meters distans. Vi måste gå väldigt nära vårdnadshavaren för att kunna ta emot barnet i famnen eller i handen (om barnet lärt sig gå). Det går inte att lämna ettåringar på flera meters avstånd.

Här känns det som att ingen har tänkt på detta. Skulle vårdnadshavaren vara smittad av covid-19 skulle vår chans att undkomma smittan vara så liten. Givetvis använder vi handsprit och tvättar händerna direkt efteråt vi tagit emot barnet. Efter en veckas lämning utomhus berättar vårdnadshavaren att hen har fått svar på sitt covid-19-test. Det var negativt. Ännu en gång har vi klarat oss. Men när kommer den dagen då vi inte klarar oss undan.

En orolig förskollärare