Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Covid-19, det är du och jag - vi måste alla ta vårt ansvar

En sammanställning av antalet smittade av covid-19 vecka 51 (före jul) jämfört med vecka 2 visar att smittan har minskat i de flesta kommunerna i Sverige.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Däremot har antalet ökat med mer än 50 procent i Halmstads kommun, mer än 60 procent i Laholms kommun och nästan 190 procent i Hylte kommun. Region Halland är bland de värsta i Sverige.

Coronaviruset, som orsakar covid-19, är inte ett osynligt monster som smyger omkring och smittar folk. Det är ett virus som smittar mellan folk som inte håller tillräckligt avstånd och som inte tvättar händerna tillräckligt noggrant efter att ha varit ute bland andra.

Döda och allvarligt sjuka samt nedstängningen på idrottsarenor, restauranger, biografer, teatrar med mera är inte regeringens eller Folkhälsomyndighetens fel. Det är vårt eget fel. Vi kan vara smittbärare utan att ha några symptom. Titta dig i spegeln och fråga dig själv ”Har jag hållit tillräckligt avstånd? Har jag varit noga med att tvätta händerna när jag har varit ute i offentlig miljö?”.

Vi måste alla ta vårt ansvar. Covid-19, det är du och jag.

70+