Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Citydöden är inte kommunens ansvar

Läste ett reportage i Hallandsposten (13/2-19) om konkurs för bolag i city. Att hyrorna är dyra i Halmstads city är egentligen inte konstigt eftersom köparna har trissat upp priserna genom årens lopp. De som har drabbats är de som har butiker med mera i city, med väldigt dyra hyror till följd.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Att man nu talar om att ”kommunen behöver göra ett akutingripande och snygga upp” är inte kommunens ansvar utan fastighetsägarnas. Man har kramat ut hyror vilket har gjort att Halmstad city är bestående av kläder och mat – men glömt att det kanske behövs en annan typ av butiker i city också. Vill man göra city levande så måste det vara ett brett utbud med aktiviteter runt om. Halmstad behöver ha ett levande centrum och då gäller det att få dit människorna. Kommunen skall inte gå in och stödja företag utan i så fall gäller det att förlägga verksamheter i närheten, så att människor kommer dit.

Man kan bygga ett nytt hus vid gamla busscentrumet i Österskans och göra detta till ett föreningens hus där alla föreningar i Halmstad som är aktiva och ideella kan bedriva verksamhet utan att betala hyra. Då kan man dra dit människor.

Jan Claesson,

aktiv socialdemokrat