Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Centrum som kulisser i en dramatisk dekisfilm?

Lilla Halmstads idylliskt vackra stadskärna blir alltmer öde. Våra kommunalt ansvariga styrespersoner tycks ha en för oss vanliga lirare hemlig målsättning.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Först försökte man utestänga mysiga och populära varmkorvförsäljare – d e passar inte in i vår ambition att göra Halmstad vackrare. Eller hur det nu var.

Så kommer nästa, nästan övermänskliga idé från samma instans – fler parkeringsplatser med högre avgifter. Alla med öppna ögon ser att Halmstads vackra innerstad blir allt ödsligare. Affärer tvingas stänga och fler tvingas stänga för gott, som följd av den högre maktens verklighetsfrämmande uppträdande.

Om sanningen ska fram, så gynnar dessa kommunala felsteg alerta människor, som vet, som vill, som lever, som agerar på rätt sätt mot sina uppdragsgivare. Där siktar man inte på småpengar för parkering. Där tänker man framåt – lockar kunderna med fri parkering, med öppna, välkomnande lokaler, där kunderna – om de så önskar – kan tillbringa en hel dag. Det ger pengar och välkomnar kunder att komma, att köpa, att visa att investeringarna gynnar såväl kunder som de framåtsträvande affärsdrivande, som med sitt chance-tagande driver Halmstad, Halland och Sverige framåt trots de hinder, som byggs upp av de styrande och som i vårt fall leder tillt en utveckling, där folktomma Halmstad centrum mer kan nyttjas som kulisser i en dramatisk dekisfilm, kanske rent av namnad: ”Vart är vi på väg?”.

Sture Tingwall

LÄS MER: P–avgifter kan höjas och bli fler

LÄS MER: Ett sätt att bryta bilnormen vore att ta ut en form av straffavgift

LÄS MER: Fler parkeringar med avgift är inte vad som behövs

LÄS MER: Gör som andra kommuner som värnar om cityhandel