Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Almgården i Getinge som den såg ut för 20 år sedan. Bild: Göran Odefalk
Almgården i Getinge som den såg ut för 20 år sedan. Bild: Göran Odefalk

Centerpartiet vill utveckla Getinge

I dag ligger ett nytt särskilt boende med i kommunens lokalförsörjningsplan där platser planeras utifrån behov, skriver Anna Ginstmark (C).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik på insändare i HP 7/9 ”Hur mycket är Centerns löften värda i Getinge?”.

Kerstin, du är inte ensam om att bo i Getinge. Jag, Anna Ginstmark (C), tittar ut genom mina fönster på gamla Almgården varje dag och tänker att det är synd att det inte sker någon verksamhet. Men det är inte heller vi, kommunpolitiker, som råder över just den byggnaden eftersom den är privatägd.

Det är ändå med stor glädje att du tagit del av våra politiska förslag och idéer i vårt lokala ortsblad. Detta är ett dokument som uttrycker våra ambitioner för Getinge, framtagna av Centerpartiets medlemmar bosatta på orten. Ortsbor precis som du, som med tydliga prioriterade frågor vill driva på och lyfta fram dem högre upp på kommunens dagordning. Såsom särskilt boende, MB-huset, och upprustning av Suseå naturpark.

Vi är många som är engagerade i lokala centerpartiavdelningen i Getinge. Både gamla och nya politiker och engagemanget växer. Bara förra veckan var vi elva glada centerpartister som kampanjade, svarade på frågor utanför Coop.

I dag ligger ett nytt särskilt boende med i kommunens lokalförsörjningsplan, LOFs, där platser planeras utifrån behov. Centerpartiets fokus är nu att vi driver på och får till det nya boendet som finns med i LOFSen, lite tidigare än planerat. Det vill vi för att fler ska kunna bo kvar här i Getinge.

Vi påminner gärna om att Centerpartiet var starkt pådrivande när tomter för nybyggnation togs fram på Stinsgatan och hur aktiva våra företrädare och medlemmar varit i processen med fördjupad översiktsplan för Getinges framtid och utveckling. Dessvärre insåg inte fler värdet av att rädda, skyddsvärd åkermark, men vi fortsätter ändå kampen om en bättre och hållbar utveckling för hela Halmstads bästa och i synnerhet för Getinge och Rävinges bästa. Än är det inte för sent!

Så till frågan om hur mycket våra löften är värda. Ja, under debatten i församlingshemmet i augusti med flera av partiernas ledande toppar, behöver i alla fall Centerpartiets kandidat, jag Anna, boende på orten inte ta fram Google maps för att ta reda på var Getinge och MB-huset ligger.

Anna Ginstmark (C), kandidat till kommunfullmäktige

samt Centerpartiets lokalavdelning Rävinge-Getinge