Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Michael Sohn
Bild: Michael Sohn

Centerpartiet står upp för klimatet och energiöverenskommelsen

Centerpartiet har tillsammans med regeringen undertecknat energiöverenskommelsen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till Ronny Löfquist (S), 27/11.

Överenskommelsen utgör en gemensam färdplan för en kontrollerad övergång till ett helt förnybart elsystem, med mål om 100 procent förnybar elproduktion år 2040. Regeringen och de övriga partierna i överenskommelsen är överens om att Sverige ska ha ett robust elsystem med en hög leveranssäkerhet, en låg miljöpåverkan och el till konkurrenskraftiga priser. Det skapar långsiktighet och tydlighet för marknadens aktörer och bidrar till nya jobb och investeringar i Sverige.

Centerpartiet följer den gröna linje som överenskommelsen innebär – att det man är överens om nationellt även ger avtryck lokalt i Hyltes översiktsplan. Ronny Löfquist insinuerar att Centerpartiet i Hyltes ställningstagande i vindkraftsfrågan skulle vila på en enskild medlems markinnehav. Ett anmärkningsvärt påstående att misstänkliggöra ett helt partis förslag på detta sätt. Jag tror inte att någon missat att förnyelsebar energi och el från sol och vind är viktiga frågor som Centerpartiet driver på alla beslutsnivåer. Det är otydligt hur den röda tråden mellan regeringen och Socialdemokraterna som lokomotiv för Framtid Hylte fungerar.

Centerpartiet står tillsammans med Vänsterpartiet i Hylte upp för klimatet och tar ansvar för att Hylte är med och bidrar i arbetet med klimatutmaningen. Vi vill fortsätta att vara med och bidra till att uppnå de globala målen för en hållbar värld. Klimatet kan inte vänta!

Anna Roos (C)

oppositionsråd i Hylte

LÄS MER: Politiker eniga om ny översiktsplan – men vindkraften orsakar splittring