Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Översvämning vid E6. Stormen Egon 2015. Gamla Pilkington till höger. Fylleåns mynning västerut. Bild: Läsarb Bild: Läsarbild
Översvämning vid E6. Stormen Egon 2015. Gamla Pilkington till höger. Fylleåns mynning västerut. Bild: Läsarb Bild: Läsarbild

Byggprojekten rullar vidare utan svar och analys

Replik apropå debattartikel 30/11. Centerpartiet i Halmstad skriver i en debattartikel i HP den 30 november, ”Dags att ta ett förändrat klimat på allvar”. Detta föranleder oss, Klimataktion Halmstad, att ännu en gång framhålla vikten av en dagsaktuell översvämningskartering som grund för fortsatta investeringar i södra infarten, hamnområdet, Tullkammarkajen och resecentrum.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vi har tidigare i HP i flera sammanhang redogjort för kommunens riskabla planering för redan i dagsläget översvämningshotade områden i Halmstad. Varningen är baserad på hittills vedertagna data om klimatförändringar och stigande havsnivåer samt det faktiska skeendet runtom i världen, Europa inte undantaget.

Vi har frågat kommunfullmäktige hur riskbedömningen skett och vilken hänsyn man tagit till aktuella fakta om klimatet. Vi har frågat oss själva och allmänheten hur klokt det är, att inte bara chansa utan dessvärre, mot bättre vetande och utan beslut om ekonomisk ansvarsfördelning, ta ställning för högriskprojekt av detta format.

Utan svar och utan klimatanalys har nya beslut tagits och projekten rullat vidare. Den 19 december kommer kommunfullmäktige att fatta beslut om fortsatta investeringar i södra infarten, hamnområdet, Tullkammarkajen och resecentrum. Vi anser att dessa investeringar måste frysas. Varje investeringsbeslut i översvämningshotade områden måste baseras på en dagsaktuell översvämningskartering.

Klimataktion Halmstad

genom

Anne-Marie Bruno