Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

STOCKHOLM 2013-05-29  Husbygge i Sollentuna  Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX / Kod: 30152** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv)  **  Bild: Lars Pehrson / SvD / TT
STOCKHOLM 2013-05-29 Husbygge i Sollentuna Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX / Kod: 30152** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) ** Bild: Lars Pehrson / SvD / TT

Bygglovskritiken är befogad i Halmstad

Då talade ryktet sanning om tillståndet och handläggningen i byggnadsnämnden i Halmstad kommun.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Under en rad av år har ”vanligt” folk klagat på kommunens handläggning av byggnadsärenden.

Kommunrevisorerna gav under året PWC:s uppdraget att göra en bedömning av hanteringen av byggnadsärenden i kommunen och avslöjar en bristande kultur tydligen bland både personal och politiker som behandlar byggärenden.

Rapporten konstaterar att av genomlysningen på sex viktiga områden inom verksamheten inom bygglov får fem underkänt på vitala områden. Endast ett område får delvis godkänt.

Det är ju skrämmande att styrning och ledning av verksamheten inte får godkänt. På den punkten av kommunens politiker ett stort ansvar. Inte heller bemötande av allmänheten till sökande är godkänd. Handläggningstiden är också för långa. Det finns inte heller tillräckligt med personal för att lösa så viktiga frågor kring bygglov.

I flera år har allmänheten klagat på handläggningstid, service och bemötande kring byggärenden. Nu verkar vi allmänheten, kunderna, haft rätt i sin kritik. Dags att göra en uppryckning på jobbet både för politiker och tjänstemän.

Observer