Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bygg och lös förbindelse över järnvägen och Nissan nu

Halmstad expanderar och planerar för cirka 150 000 invånare inom 30 år.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nya framtidsplaner tas fram med förtätning och flertalet nya bostäder på väst vid Albinsro, Eketånga, Ranagård och Frösakull med mera. Samtidigt har ett nytt handelsområde och industriområde vuxit och slagit i taket vid Flygstaden.

Men om detta ska fungera så måste man ju även lösa förbindelserna till och från dessa områden. Det måste finnas lösningar för att både den privata och tunga trafiken ska kunna ha ett vägnät som fungerar. All trafik kan inte gå över Järnvägsleden eller Slottsbron.

I samband med att etapp 1 och 2 nu byggs från motorvägen fram till hamnen så borde även en förbindelse över Nissan lösas mot söder och sedan vidare ut på Kustvägen. Då kan de tunga lastbilarna som ska till Flygstaden och trafiken mellan öst och väst som inte behöver gå via centrum få en egen trafikled mot motorvägen. Samtidigt underlättar en ny led att trafiken för bussar och cyklar över slottsbron minskar. Verkar som om en lösning mellan väst och öst har blivit ett slagträ mellan partierna i 20 år. Ta nu och lägg ner stridsyxan och lös problemet med antingen bro/tunnel innan det blir ännu mer kaos och trafikstockningar.

LK

Ps. Vart tog våra motionsslingor i vägen? Båda elljusspåren vid Simstadion och Eketånga är nerplockade sedan flera år!