Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bygg inte en ny bilhall i Mellbystrand

Påhejad av Knut Slettengren (M), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden i Laholm, så vill bilfirman Motorhalland bygga en ny försäljningshall samt verkstad på bästa läge i Mellbystrand mellan E 6:an och havet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Naturligtvis vill vi ha kvar våra företag i Laholm, men att flytta den befintliga bilhallen Motorhalland till ett fantastiskt läge i Mellbystrand, som ger företaget stora fördelar gentemot andra företag, känns inte bra. I så fall måste alla andra få samma fördel och hela Mellbystrand (och Skummeslöv) öppnas upp för industrier.

Men varför inte upplåta mark på andra sidan, mellan E 6:an och Laholm, för bilförsäljningen. Mängder av mark finns att tillgå, inte minst nu när golfbanan är nedlagd. Men då gäller det att vara ute i tid så att inte golfbanans klubbhus blir uppköpt av ett känt mc-gäng, som klubbgård.

Företagsdöden härjar i alla städer, butiker och banker läggs ned, kvar blir bara bostäder. Laholms slogan riskerar att bli ”staden mellan Hallarna och Väla”. Så varför är det så viktigt för kommunen att hjälpa till med flytten av bilföre- taget, det kan dom väl göra själva. Finns någon överenskommelse mellan kompisar eller? Vem minns inte också kommunens kompetensbrister under tidigare år, inte minst förra året när man hoppade över upphandlingsförfarandet av skolmöbler. Kommunen visste att det var fel men gjorde det ändå. Ville man köpa av någon man kände?

Det är skillnad på att testköra ett tänkt bilköp i de befintliga industriområdena än att göra det bland Mellbystrands alla småvägar bland barn och bostäder. Att prova väghållning och testa vägegenskaper på ett tänkt bilköp görs inte på E 6:an eftersom alla bilar fungerar lika bra på en spikrak väg och i höga hastigheter. Vad vi behöver i Mellbystrand, tycker jag, är ett nytt modernt hotell på ett bra läge.

JanE.