Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Byggandet av ett nytt hotell i centrum debatteras vidare. Bild: Jari Välitalo
Byggandet av ett nytt hotell i centrum debatteras vidare. Bild: Jari Välitalo

Bygg inget på Halmstads viktigaste punkt

När man åker över järnvägen och Fredsgatan fram känns det som en välkomnande stad.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag är född och uppvuxen i Halmstads östra delar och har därför alltid nalkat mig centrum från öster. När man åker över järnvägen och Fredsgatan fram känns det som en välkomnande stad. Därefter är vi förbi Folkets hus och här ser man hur vackra Halmstad öppnar sig med Fredsgatan som svänger svagt fram mot Österbro, slottet i söder, Nissan, Picassoparken, biblioteket och Norre katt kan man ana (med mera). Denna punkt är för mig oerhört vacker och viktig och denna vill man döda genom att bygga ett hotell. Katastrof för mig.

Vill poängtera att jag inte emot att det byggs hotell i Halmstad utan det är byggnader på denna viktiga plats som stör mig.

Utöver detta skapas två 90-graders svängar på Fredsgatan i stället för två svaga svängar till centrum som finns i dag. Detta gör centrum mer svårtillgängligt.

Bygg inget på Halmstads viktigaste punkt. Skapa och behåll i stället park från biblioteket och fram till Slottsbron. Bygga i parker görs för ofta i denna stad.

nig