Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Anders Wiklund/TT
Bild: Anders Wiklund/TT

Bygg ett åtta våningar högt punkthus på Vallås

Hur kan en hyresgästförening vara motståndare till att det byggs fler hyreslägenheter?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå artikeln ”Planer på fler bostäder hyllas – och överklagas”, 31/10.

Med den bostadsbrist som råder. Bygg på Vallås! Bygg även i Söndrum, Frösakull och där mark finns att tillgå! Fler bostäder behövs nu!

Jag förstår vad det är hyresgästföreningen Gamla Vallås reagerat på och är orolig för. Det är det totalt segregerade boende som de fyra nya husen på Vallås torg har blivit. Säkert mer segregerat än Rosengård, Vivalla och andra problemområden. Segregation leder till problem. Det är känt sedan länge men misstagen upprepas. Ingen verkar veta hur man ska lösa det. HFAB har valt metoden ”först till kvarn” när man hyrde ut dessa lägenheter. Då blev det så här.

Hus är inte farliga. Men man bör nog vara mer noga med vem man hyr ut till. En blandning av etablerade medborgare, nyanlända, barnfamiljer, studenter, pensionärer är mer optimalt än motsatsen. Med den snäva åsiktskorridor som vi har i Sverige kan man knappt prata om sådant här. Allt är svart eller vitt. Det bästa jag hört på länge är ett citat från Moderaternas stämma: ” Svenska folket har öppnat sina hjärtan länge. Nu är det dags att vi öppnar våra ögon.” Ja låt oss göra det!

Jag har ett förslag till HFAB eller annan intressent: Bygg ett punkthus på Vallås, cirka åtta våningar högt. Gärna i närheten av Ica. Man får kanske riva något av de tråkiga låga byggnaderna där någon fackförening huserar. Det måste in liv, ljus och rörelse på Vallås. Nu blir nog många gamla Vallåsbor rädda och förfärade. Förändringar kan ju vara farligt, tänker de kanske. Nej, säger jag, förändringar är nödvändiga.

Vallåsbo