Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Insändaren vill lägga en utomhusscen i anslutning till teaterbyggnaden. Ett alternativ till hotellbygget. Bild: Jari Välitalo

Bygg en utomhusscen i stället för hotell

Bygg en utomhusscen i stället för ett hotell. Vilken strålande möjlighet för stadens kulturintresserade politiker att uppfylla detta behov och förlägga en scen till den öppna platsen framför teatern.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Halmstad är ett namn, som nu fått nytt nationellt anseende, i och med att vi fick genomfört bygget och invigningen av kulturhuset Najaden. Nu har vi en teater, ett konserthus, konsthall, bibliotek med flera lokaler.

Men en viktig komponent saknas: En utomhusscen i närheten av centrum för konsertverksamhet under sommaren. Se på Varberg, Falkenberg, Laholm och massor av andra städer större eller mindre än vår, alla har utescener med sommarkonserter. Här i denna sommarturiststad finns ingenting.

Vilken strålande möjlighet för stadens kulturintresserade politiker att uppfylla detta behov och förlägga en scen till den öppna platsen framför teatern! Den plätten används inte till någonting, bara gångstråk.

Lägg en stor fet utomhusscen med baksidan mot Figarosalens sida, duka upp sittplatser på hela planen framför, vilken magnifik utomhusarena det kommer att bli och mitt i stan intill teatern och biblioteket! Kan det bli bättre? Man kommer att kunna avnjuta det som spelas sittande på det härliga grönområdet intill Nissan och i Kapsylparken.

Därmed avstår Ni helt från de absurda planerna att bygga ett jättehotell, det finns redan tre i centrum, som har problem att fylla kvoterna och stadsbilden med sin låghusbebyggelse kan vi inte förstöra. Ett så smaklöst förslag kan stora delar av befolkningen inte acceptera, men en utomhusscen lovar jag att alla tar emot med öppna armar!

Eva Aronson