Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SD vill att frågan om bullerskydd i Gullbranna åter aktualiseras. Bild: HP/arkiv
SD vill att frågan om bullerskydd i Gullbranna åter aktualiseras. Bild: HP/arkiv

Bullerskydd i Gullbranna bör utredas på nytt

Vi inser den långtgående problematiken med störningar och buller för de boende.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vid förra veckans kommunfullmäktige aviserade vi att det är dags att ompröva tidigare ställningstagande rörande bullerskydd i Gullbranna. Vi inser den långtgående problematiken med störningar och buller för de boende. Samtidigt har tidigare föreslagna åtgärder lämnat en del att efterfråga. Därför vill vi nu att kommunen tar fram en kostnadskalkyl för vad det skulle kosta att anlägga nödvändigt bullerskydd utmed E6:an för att öka livskvalitén för de boende i Gullbranna.

Vidare behöver det utredas vilka åtgärder som är mest rimliga. Att bara dumpa schaktmassor på platsen kan påverka naturmiljön och en sådan lösning behöver utredas innan ett beslut fattas. Givetvis hade vi även gärna sett att Trafikverket stod för kostnaden med tanke på att motorvägen är deras ansvar, men vi inser också att kommunen har ett huvudansvar för våra invånares välmående. Därför bör kommunen ta ansvar för att utreda eventuella åtgärder samt för att begära ersättning från Trafikverket för att lösa problematiken. Invånarnas livskvalité får aldrig hamna i baksätet på grund av det offentligas byråkratiska krångel.

Lars Larsson (SD) ordförande

Joacim Svensson (SD) gruppledare

Andreas Ahlqvist (SD) förstanamn