Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverigedemokraterna vill anställa fler poliser. Bild: Janerik Henriksson/TT
Sverigedemokraterna vill anställa fler poliser. Bild: Janerik Henriksson/TT

Brottslighet viktigaste valfrågan

Vi har uppseendeväckande högt antal sprängdåd, skjutningar och sexuella övergrepp, jämfört med länder i vårt närområde.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Enligt en studie från SOM-institutet är brottsligheten den viktigaste frågan inför höstens val bland väljarna, och det är inget att undra över. Sverige har i dag 61 utsatta områden där klaner och gäng utövar makt över sitt lokalområde, och utmanar den svenska demokratins och rättsstatens legitimitet.

Vi har uppseendeväckande högt antal sprängdåd, skjutningar och sexuella övergrepp, jämfört med länder i vårt närområde. Och i en ny rapport från Stockholmspolisen kan man läsa hur en ny trend av kidnappningar sprider sig. Kriminella gäng rövar bort människor och tvingar under tortyrliknande misshandel av dem och deras anhöriga pengar.

Nu får det vara nog! De partier som skapat dessa problem kan inte anförtros med att lösa dem. Sverige behöver en ny regering. Sverigedemokraterna vill anställa fler poliser och ge dem utökade verktyg och befogenheter. Vi ska skärpa fängelsestraffen för grova brott och i större utsträckning utvisa kriminella utlänningar. Sveriges folk förtjänar trygghet i sina hem och på gator och torg.

Erik Hellsborn (SD)

riksdagskandidat

Carita Boulwén (SD)

riksdagskandidat