Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi undersköterskor får tjata oss till jämställdhet och rättvisa, menar skribenten. Bild: Erik Tjus
Vi undersköterskor får tjata oss till jämställdhet och rättvisa, menar skribenten. Bild: Erik Tjus

Brist på undersköterskor hotar

Vi undersköterskor arbetar sida vid sida med sjuksköterskorna, menar skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Sitter på jobbet som så många andra gånger, men den här gången känns det tuffare. Mina sköterskekollegor pratar om vad de ska göra för den extra bonus de kommer att få utbetalt i december, men också de tre andra bonusarna sjuksköterskorna nu har blivit lovade av Region Halland.

Jag kan inte förstå varför vi undersköterskor åter igen blir diskriminerade av vår arbetsgivare Region Halland. Vi undersköterskor arbetar sida vid sida med sjuksköterskorna och vi har nästintill mer kontakt med patienterna än dem.

Men så har det alltid varit. Vi undersköterskor får inget, vi får tjata oss till jämställdhet och rättvisa. Vi får strida för den.

Absolut, alla anställda i regionen fick två extra bonusar efter pandemin, men arbetsmiljön har varit lika ansträngd för oss som för sjuksköterskorna. Något borde vi i alla fall vara värda kan jag tycka.

Helt ärligt till er politiker som har nu bestämt detta - gör om, gör rätt, tänk till, det är en farlig väg ni väljer att gå. Annars kommer det snart att bli en stor brist på undersköterskor i era verksamheter!

Karin USK