Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bild: FREDRIK PERSSON

Bra satsning med rehabbassäng

Vi är många pensionärer och äldre äldre som följt hemvårdsnämndens arbete år från år.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Tack Ann-Charlott Mankell för att du tillsammans med hemvårdsnämnden tänker på oss äldre i Halmstads kommun. Vi är många, och vi är en stor väljargrupp.

Att rehabilitering är viktigt även för oss äldre är både vetenskapligt och medicinskt bevisat.

Vi är många pensionärer och äldre äldre som följt hemvårdsnämndens arbete år från år, både via kommunala pensionärsrådet och i media, att de kan hantera en budget har de bevisat åtskilliga gånger. Det var inte många år sedan de hade ett minus på 30 miljoner, inte fick de något tilläggsanslag, som många andra gladligen tar del av, utan att anstränga sig.

Dessutom har hemvårdsnämnden inte gjort något avkall på kvalitén och servicen!

Vi är några som lyckligtvis fick ta del av satsningen "satsa friskt". Flera av oss är mycket friskare, mår bättre , vilket i sin tur har gjort att flera har färre hemtjänsttimmar.

Att det nu blir en rehab-bassäng och ett träningskök, kommer innebära att en del av dem som kommer till korttidsboendet (självklart inte alla) har möjlighet att rehabiliteras och få tillbaka eller rättare sagt träna upp en del av sina funktioner, vilket då på sikt innebär ett mer självständigt liv, och för Halmstads kommun mindre kostnader.

79+