Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Borgarna vill plåga hyresgästerna ytterligare!

Replik på ledare i HP 25/3.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Ledarsidan i HP 25/3 gör sig till tals för borgerligheten och uttrycker sin oro över att fastighetsägare tjänar för lite pengar: Dessutom skulle enligt ledarsidan låga hyror kosta staten 10 miljarder. Min fråga till ledarskribenten blir ju då naturligtvis – de ränteavdrag som subventionerar de besuttnas boende – vad kostar de staten?

Jag hoppas att borgerligheten vid nästa val är ärliga och står för vilka de vill gynna och vilka de vill dra åt tumskruvarna på. Jag föreslår att ni i ärlighetens namn trycker upp valaffischer med följande text:

De som har lite ska bidra mera till de som redan har mycket - i sina välfyllda kassakistor! Vi höjer hyrorna genom marknadshyror och behåller ränteavdragen för de rika. Rösta på borgarna!

Lennart Ericsson

partipolitiskt obunden

Svar direkt

Det är inte skattebetalarna som i dag står för fastighetsägarnas vinster. Det är politikerna som upprätthåller hyresregleringen som gör det.

Genom att tvinga människor att söka andra, dyrare alternativ skapas såväl vita som svarta marknader där priset inte återspeglar det faktiska behovet utan det behov som uppstår när en stor portion bostäder undantas från sedvanliga regler.

Det är en avsevärd skillnad att vilja ha jämna, tydliga och icke fördyrande regler, och att vilja kasta pengar på fastighetsägare. Dagens politik väljer det sistnämnda. Fler borde förespråka det förra.

Gustav Juntti

ledarskribent Liberala Nyhetsbyrån