Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Blink, blink - visa när du ska svänga!

Bästa bilist; du är inte ensam i trafiken. Du är på väg någonstans och har valt din resväg. Speciellt i tätorten är vi många som kör på gatorna och alla skall inte rakt fram.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

För att nå ditt mål så måste du kunna svänga av, byta fil, köra i en rondell. Då du vill göra det så måste du visa för andra att du tänker ändra din kurs.

Hur gör man det? Jo, genom att använda blinkern. ”Blink, blink, jag tänker svänga av, byta fil.” Ingen nyhet, eller hur. Men tyvärr, jag har märkt att alltför många glömmer att blinka och orsakar därmed förvirring. Du skall alltid blinka då du tänker svänga av, byta fil. Oavsett om det är trafik i närheten eller inte.

Du skall däremot inte blinka då du åker in i en rondell, du ligger ju kvar i samma fil, men du måste ge tacken då du åker ut ur den, där gör många fel.

Men hallå, där finns ett undantag. Om du åker in i en rondell där nästan alla skall rakt fram, lika med andra avfarten, så är det faktiskt motiverat att blinka vänster om du skall genom hela rondellen och ta den tredje avfarten. Typ Flygaregatan. Då ser de mötande att de måste väja för dig.

Här vill jag också nämna fördelen med ögonsamband, och det gäller alla trafikanter, cyklister och gående inte minst. Lite vänlighet och samförstånd gör livet lite gladare – och säkrare. Eller hur…

Mauritz W